Strana SaS chce zrušiť papierové faktúry pri online nákupoch, či tlač potvrdeniek pri platbách kartou

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 11:29 • 2 min
Strana SaS chce zrušiť papierové faktúry pri online nákupoch, či tlač potvrdeniek pri platbách kartou

BRATISLAVA – Strana Sloboda a Solidarita chce zrušiť papierové faktúry pri online nákupoch a tlač potvrdeniek pri platbách kartou v obchodoch.

slovakia

left justify in out

Podľa SaS sa dnes pri niektorých transakciách zbytočne plytvá papierom. Zavedenie nových pravidiel by preto podľa neho mohlo pomôcť zľahčiť zaťažovanie životného prostredia. Ladislav Kuna, predseda mládežníckej organizácie SaS, uviedol, že pri objednávaní tovaru online je zákazníkovi často dodávaná papierová faktúra, ktorú dostáva mailom aj v elektronickej podobe. SaS je za ich zrušenie. Za rovnako zbytočné považuje aj vydávanie papierových potvrdeniek o platbách kartou v obchodoch. Podľa Kunu je rovnaký problém aj s vydávaním pokladničných bločkov, ktoré mnohí ľudia ihneď po nákupe zahodia do koša.

 

img

Strana chce navrhnúť zavedenie skráteného pokladničného bločku, ktorý funguje napríklad v Českej republike. Zákazník by tak pri nákupe dopredu uviedol, že bloček nepotrebuje. Miesto dlhého pokladničného bločku by tak dostal jeho skrátenú verziu, na ktorej nebudú podrobne rozpísané položky jeho nákupu. Toto opatrenie by malo znížiť spotrebu papiera.

 

Prečítajte si tiež: Strana SaS žiada pre vyhostenie ruských diplomatov z Česka zvolať Bezpečnostnú radu Slovenskej republiky


Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová uviedla, že s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR strana pripravuje program environmentálneho vzdelávania, ktorý by podľa nej mal učiť deti aj dospelých pozitívnemu vzťahu k zvieratám aj prírode. „Osveta je kľúčom, aby nielen školská mládež, ale aj zamestnávatelia a široká verejnosť akceptovali potrebné zmeny. Tie sa musia premietnuť aj v osobnom životnom štýle,“ dodala Zemanová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies