Strana SaS chce pomôcť s brigádami pre 15-ročných

NETKY.SK • 6 August 2021, 12:06 • 2 min
Strana SaS chce pomôcť s brigádami pre 15-ročných

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita žiada zjednodušiť vybavovanie povolení pre brigádne práce 15-ročných, ktorí môžu na základe novely Zákonníka práce brigádovať od marca tohto roka.

slovakia

left justify in out

Predtým museli mať na brigádu ukončenú 10-ročnú školskú dochádzku. Liberáli však nie sú spokojní ani so súčasným stavom, kritizujú byrokraciu a zdĺhavosť procesov.

 

img

„Zaregistrovala som pripomienky zástupcov podnikateľov, ktorí zmenu vítajú, ale z ich pohľadu je okolo vybavovania príliš veľa byrokracie. Určite by sme si mali sadnúť za spoločný stôl s podnikateľmi, inšpektorátmi práce, úradom verejného zdravotníctva a doladiť konanie tak, aby mladým nestálo v ceste veľa prekážok,“ uviedla poslankyňa NR SR Jarmila Halgašová. Vybavovanie žiadosti dva až tri týždne je podľa nej zdĺhavé.

 

img

„Zmapovali sme situáciu, ako po mesiaci letných prázdnin funguje možnosť pracovať pre 15-ročných. Z našich zistení vyplynulo, že doteraz inšpektoráty práce zaevidovali 48 žiadostí na výkon ľahkých prác.“ 

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ: Progresívci predstavili krízový balík pre študentov

 

Na základe nich bolo vydaných 34 povolení na výkon ľahkých prác, 9 žiadostí bolo v štádiu riešenia a v ôsmich prípadoch povolenia neboli vydané. Najviac povolení udelil Inšpektorát práce Žilina.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona