Strana SaS chce, aby sa Lajčák vyjadril k Ficovej ceste do Moskvy

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 14:17 • 2 min
Strana SaS chce, aby sa Lajčák vyjadril k Ficovej ceste do Moskvy

BRATISLAVA - Strana SaS vyzýva ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka, aby sa vyjadril k ceste premiéra Roberta Fica do Moskvy.

slovakia

left justify in out

"To, že sa premiér rozhodol ísť do Ruska odporuje duchu princípov spoločného zahranično-bezpečnostného postupu krajín Európskej únie, ktoré Lajčák doposiaľ neochvejne zastával a podporoval," upozorňuje tímlíder liberálov pre zahraničnú politiku Martin Klus. Stanovisko strany agentúre SITA poskytla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Podľa Klusa Fico svojim rozhodnutím "nielenže spochybnil našu európsku dôveryhodnosť, ale do mimoriadne nepríjemnej situácie dostal najmä prvého muža slovenskej diplomacie Miroslava Lajčáka". Klus zdôraznil, že agendou ministra zahraničných vecí je riešiť takéto otázky tak, aby z nich Slovensko vyšlo ako dôveryhodný partner. "Ak sa premiér rozhoduje na vlastnú päsť, načo máme ministra? A naopak, ak rozhodnutie vzniklo v zhode s ministrom, čo jeho doposiaľ zastávaná pozícia?" pýta sa Klus. 

 

Robert Fico v pondelok potvrdil, že 9. mája pôjde na oslavy konca druhej svetovej vojny do Moskvy. Predtým sa zúčastní na oslavách v poľskom Gdansku, na Slovensku v Liptovskom Mikuláši a ukrajinskom Kyjeve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies