Strana rómskej únie chce obrodu Rómov

NETKY.SK • 9 November 2011, 00:09 • 2 min
Strana rómskej únie chce obrodu Rómov

Strana rómskej únie chce obrodu Rómov

slovakia

left justify in out

img

Na predčasných parlamentných voľbách v marci 2012 sa zúčastní aj Strana rómskej únie (SRÚ). "Chceme aktívne prispieť k obrode Rómov. Ich situácia je neudržateľná," konštatoval predseda strany František Tanko, ktorý prednedávnom uviedol, že jeho strana má približne 15.000 členov.
"Naším cieľom je docieliť zásadný obrat v doterajšom postoji Rómov. Boli by sme radi, keby sa skutočný počet Rómov odrazil vo volebných výsledkoch, kde by títo odovzdali svoje hlasy ich skutočným zástupcom – rómskej strane a rómskym politikom," uviedol Tanko. Súčasne však priznal, že jeho politický subjekt nemá žiadne ilúzie a vie o súčasnej nejednotnosti rómskej menšiny na Slovensku.
V roku 2010 rómsku menšinu reprezentovala Strana rómskej koalície. Tanko bol na jej kandidátke na 10. pozícii. Podľa oficiálnych údajov politický subjekt vtedy volilo takmer 7000 ľudí, čo predstavovalo 0,27 percenta z odovzdaných platných hlasov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona