Strana Richarda Sulíka so zásadným stanoviskom. Výzva pre stranu Veroniky Remišovej!

NETKY.SK • 5 August 2022, 11:30 • 2 min
Strana Richarda Sulíka so zásadným stanoviskom. Výzva pre stranu Veroniky Remišovej!

BRATISLAVA - Richard Sulík tak zareagoval na rozhovor Jany Žitňanskej (Za ľudí), ktorý poskytla Denníku N.

slovakia

left justify in out

Žitňanská v rozhovore okrem iného uviedla, že si nemyslí, že je dnes jedinou možnosťou vznik menšinovej vlády s podporou fašistov a existujú podľa nej aj možnosti ako opozičná zmluva so SaS. 

 

„Vždy sa pozerám na to, čo je v záujme krajiny. A podľa mňa je v záujme krajiny, aby štyri strany súčasnej vládnej koalície spolu v nejakej podobe vládli," poznamenala v rozhovore. 

 

Zo sveta: Volodymyr Zelenskyj: Amnesty International svojimi klamstvami podporuje terorizmus

 

Reakcia SaS prišla takmer okamžite. 

 

Je na zamyslenie, prečo poslanci Za ľudí vidia radšej alternatívu s Igorom Matovičom (OĽaNO), extrémistami a bez SaS ako štvorkoalíciu bez človeka, ktorý škodí našej krajine," reagoval líder SaS Richard Sulík a dodal, že ak chcú koaličné strany vládnuť s Matovičom, majú možnosť uzatvoriť opozičnú zmluvu aj s ĽSNS, Republikou či Smerom-SD. 

 

„Vylučujeme preto možnosť akejkoľvek opozičnej zmluvy medzi SaS a zvyškom koalície. Nevidíme najmenší dôvod na takýto nečitateľný a voličom nič nehovoriaci krok," povedal podpredseda SaS Branislav Gröhling.

 

Strana SaS vyzýva Za ľudí, aby sa nebáli a povedali, kto škodí Slovensku a neotáčali celý problém len do osobnej roviny. Podľa SaS tu nejde o spor Sulík – Matovič, ale o spor slušného demokratického Slovenska verzus Matovič.

 

Z domova: ŠOP prináša rady, čo robiť pri strete s medveďom. Útok podľa ochranárov vždy vyprovokuje človek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies