Strana Právo a spravodlivosť napadla eurovoľby

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 15:30 • 2 min
Strana Právo a spravodlivosť napadla eurovoľby

KOŠICE - Volebnú sťažnosť na eurovoľby, ktoré sa konali 24. mája, podala ma Ústavný súd SR politická strana Právo a spravodlivosť.

slovakia

left justify in out

Strana napáda výsledok ako aj celé eurovoľby pre ich nezákonnosť a neústavnosť a žiada, aby ich ÚS vyhlásil za neplatné. Súčasne žiada o vydanie predbežného opatrenia namiereného voči europoslancom. Dnes o tom informovala hovorkyňa ÚS Anna Pančurová.

 

Sťažovateľ neplatnosť, nezákonnosť a neústavnosť eurovolieb odôvodňuje zásadnými pochybnosťami v štyroch bodoch: 1. kreovanie okrskových volebných komisií, 2. utajenie zasadnutia schôdze Ústrednej volebnej komisie 13. mája 2014, 3. porušenie pravidiel v predvolebnom boji, 4. chyby pri sčítavaní hlasov a absencia kontroly sčítavania hlasov. 

 

Strana Právo a spravodlivosť súčasne žiada ÚS, aby vydal predbežné opatrenie, podľa ktorého sú zvolení europoslanci povinní zdržať sa výkonu všetkých práv a povinností, ktoré im vznikli v dôsledku volieb do Európskeho parlamentu 24. mája – najmä sú povinní zdržať sa výkonu funkcie europoslancov, kým ÚS nerozhodne o volebnej sťažnosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies