Strana NAJ chce ročne postaviť minimálne 25-tisíc nájomných bytov a domov, na výstavbu chcú využiť aj väzňov

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 10:02 • 2 min
Strana NAJ chce ročne postaviť minimálne 25-tisíc nájomných bytov a domov, na výstavbu chcú využiť aj väzňov

BRATISLAVA - Masová výstavba nájomných bytov a nájomných rodinných domov po celom Slovensku, ktorých by malo ročne pribudnúť minimálne 25.000. Také sú plány strany NAJ v rámci sociálnej "revolučnej" politiky.

slovakia

left justify in out

Mesačné nájomné v domoch by pritom nemalo presiahnuť 110 eur, v prípade bytov sumu 100 eur s tým, že po 25 rokoch by si ich nájomníci mohli odkúpiť do osobného vlastníctva. Nájomné domy by podľa vedenia strany mali byť ponúkané hlavne rodinám s aspoň jedným dieťaťom a rodiny by si tak zároveň nemuseli brať hypotekárne úvery od komerčných bánk.

 

Strana chce týmto opatrením najmä stabilizovať mladých ľudí a strednú generáciu. Ďalším cieľom je dokázať, že Slovensko bude moderná krajina a bude tu fungovať silný sociálno-právny štát.

 

"Nájomné domy budú stavané aj štátnou stavebnou spoločnosťou, ktorú založíme a ako pracovnú silu pri výstavbe využijeme väzňov, ktorí získajú užitočnú náplň práce počas výkonu trestu," dodal Béreš.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies