Strana Most-Híd navrhne dvoch ministrov aj piatich štátnych tajomníkov

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 10:49 • 2 min
Strana Most-Híd navrhne dvoch ministrov aj piatich štátnych tajomníkov

BRATISLAVA – Strana Most-Híd nominuje do novej vlády okrem dvoch ministrov aj piatich štátnych tajomníkov ministerstiev.

slovakia

left justify in out

Na dve ministerské miesta a funkciu štátneho tajomníka v rezorte majú nastúpiť novozvolení poslanci. Za nich nastúpia do parlamentu náhradníci. Ministerkou spravodlivosti má byť Lucia Žitňanská, ministrom životného prostredia László Solymos a štátnym tajomníkom na ministerstve dopravy má byť Árpád Érsek. Za túto trojicu do Národnej rady SR nastúpia náhradníci. Za Žitňanskú to má byť Gabriel Csicsai. Za Solymosa Edita Pfundtner a za Érseka Péter Vörös.


V sobotu má schváliť vstup Most-Híd do vlády so Smerom-SD, SNS a Sieťou Republiková rada Mosta-Híd, ktorá bude zasadať v Bratislave. Výhrady k vstupu do novej vládnej koalície prezentoval podpredseda strany Zsolt Simon. Ten v prípade schválenia vstupu Mosta-Híd do vlády nevstúpi do poslaneckého klubu strany v parlamente. Dnes na sociálnej sieti Simon zverejnil video z predvolebného mítingu, kde Béla Bugár hovorí o nebezpečenstve koalície Smeru a SNS. „Nesmieme zabudnúť, že ide aj o to, aby sa nevytvorila vláda Smeru a SNS. Keď tam bol Fico so SNS, dostali sme po hlave,“ povedal v maďarčine Bugár.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies