Strana Most-Híd má viacerých nových okresných predsedov

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 10:46 • 2 min
Strana Most-Híd má viacerých nových okresných predsedov

BRATISLAVA – Most-Híd má nových okresných predsedov na severovýchode Slovenska. Predsedníctvo strany Most-Híd zvolilo nových okresných predsedov v Bardejove, Stropkove a Svidníku a tiež v Lučenci.

slovakia

left justify in out

Ako informoval dnes agentúru SITA podpredseda Mostu-Híd László Solymos, okresným predsedom v Bardejove sa stal súčasný viceprimátor mesta Vladimír Savčinský. Okresy Stropkov a Svidník bude zastrešovať Michal Goriščák, ktorý je rusínskej národnosti. V okrese Lučenec sa stal novým predsedom Štefan Kertész.

 

Zároveň predsedníctvo zvolilo za krajského podpredsedu strany Most-Híd v Trnavskom kraji Jozefa Fábika. Ten bol doteraz okresný predseda v Senici a Skalici.

 

„Práve na severovýchode Slovenska žije veľká menšina Rusínov. Viac ako 55-tisíc ľudí sa prihlásilo v posledných dvoch sčítaniach k rusínskemu jazyku ako materinskému. Cieľom strany Most-Híd je ponúknuť konkrétne projekty aj pre túto skupinu ľudí, ktoré by pomohli k zachovaniu ich kultúry a tradícií,“ zdôvodnil výber Solymos.

 

Podľa Solymosa jednota v rozmanitosti je jedným z pilierov, na ktorom stojí politika strany Most-Híd. Programový dokument Občianska vízia podľa neho ponúka množstvo konkrétnych riešení, ktoré pomôžu k zachovaniu prirodzených a fungujúcich spoločenstiev v rámci celého Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies