Strana kazašského prezidenta získala v predčasných voľbách väčšinu hlasov

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 09:41 • 2 min
Strana kazašského prezidenta získala v predčasných voľbách väčšinu hlasov

ASTANA - Strana kazašského prezidenta Nursultana Nazarbajeva Žiara otčiny (Nur otan) získala v nedeľňajších predčasných voľbách väčšinu. Vyplýva to z konečných výsledkov, o ktorých dnes informovala ústredná volebná komisia.

slovakia

left justify in out

Žiara otčiny získala v dolnej komore parlamentu 84 kresiel, propodnikateľská strana Svetlá cesta (Ak žol) sedem a Komunistická strana Kazachstanu tiež sedem, uviedla komisia, na ktorú sa odvolala agentúra TASS.


Kým misia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) na stretnutí s novinármi poukázala na viacero prípadov porušenia zákona o voľbách, pozorovatelia zo Šanghajskej organizácie spolupráce (ŠOS) označili hlasovanie v Kazachstane na základe svojho monitoringu za transparentné, slobodné a v súlade s ústavou krajiny. Nezaznamenali žiadne prípady porušenia zákona o voľbách.


Nazarbajev rozpustil ešte v januári parlament a vyhlásil predčasné voľby. Podľa agentúry DPA je pravdepodobné, že tak urobil s cieľom ešte väčšmi upevniť svoju moc, a to v súvislosti so zhoršujúcou sa hospodárskou situáciou, ktorá súvisí s poklesom cien ropy na svetových trhoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona