Strana Hlas-SD vyzvala premiéra, aby odvolal Matoviča z funkcie ministra financií

NETKY.SK • 5 December 2021, 17:48 • 2 min
Strana Hlas-SD vyzvala premiéra, aby odvolal Matoviča z funkcie ministra financií

BRATISLAVA - Opozičný politik Matúš Šutaj Eštok považuje Matoviča za najväčšieho zabijaka politickej a ľudskej kultúry v histórii samostatného Slovenska.

slovakia

left justify in out

Mimoparlamentný Hlas-SD vyzýva premiéra Eduarda Hegera, nech bezodkladne odvolá z funkcie ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽaNO). Informovala o tom hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková. Reagovala tak na premiérov status o tom, že kľúčom k zmene nie je búchanie do stola, ale preukazovanie si úcty a rozhodnosti.

 

 

img

 

Za celý čas slovenskej samostatnosti neexistuje podľa nezaradeného poslanca parlamentu Matúša Šutaja Eštoka z Hlasu-SD "väčší zabijak politickej i ľudskej kultúry ako Matovič". Jeho "kultúrou úcty" je rozoštvávanie národa, klamanie, podvádzanie, urážanie názorových oponentov a pohŕdanie vlastnými predvolebnými sľubmi, skonštatoval.

 

"Preto nech sa páči, pán Heger, budujte kultúru úcty a zbavte nás najväčšieho zla v slovenskej politike, ktoré nesie meno Igor Matovič," podotkol Šutaj Eštok.

 

img

 

Strana je presvedčená, že Matovič nemá čo hľadať v jednej z kľúčových ústavných funkcií. Koalícia by v prípade Matoviča mala dospieť k rovnakému záveru ako pred rokom, keď pochopila, že Matovič nemôže byť premiérom, zhodnotil Šutaj Eštok. "Dnes je najvyšší čas, aby uznali, že ani štátna kasa nemôže byť strážená bláznom bez akejkoľvek zodpovednosti," dodal.

 

Mohlo by vás zaujímať: Hlas-SD navrhol riešenie aktuálnej situácie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies