Strana expremiéra Šinavatru odmietla zodpovednosť za bombové útoky

NETKY.SK • 13 August 2016, 15:14 • 2 min
Strana expremiéra Šinavatru odmietla zodpovednosť za bombové útoky

BANGKOK - Politická strana zdržujúca priaznivcov zosadeného thajského premiéra Thaksina Šinavatru odmietla dnes tvrdenia, že stojí za bombovými útokmi, ktoré otriasli vo štvrtok a v piatok dovolenkovými strediskami na juhu Thajska.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia bývalého ministra zahraničných vecí Noppadona Pattamu, ktoré priniesla agentúra Reuters, sa prostredníctvom sociálnych médií šíria odkazy namierené proti Šinavatrovi, čo považuje za "ohováranie a nactiutŕhanie". "Ktokoľvek, kto je bývalým premiérom, si robí starosti o krajinu a nepáchal by takéto zlo," povedal politik zo strany Puea Thai, ktorý pôsobil v minulosti ako minister vo vládach po vedením Thaksina Šinavatru a neskôr jeho sestry Jinglak.


Najnovšia vlna bombových útokov otriasla Thajskom niekoľko dní po referende o novej ústave, ktorú predložila občanom na schválenie tamojšia vládnuca chunta. Podľa Reuters analytici upozorňujú, že podozrenie padá nevyhnutne na sily, ktoré generáli pripravili o moc pri prevrate v máji 2014, ale aj na povstalcov z prevažne moslimských provincií na juhu Thajska, kde tvoria celkovú väčšinu obyvateľov budhisti.


Thajská polícia v súvislosti s bombovými útokmi stále nezatkla žiadnych podozrivých a nejasný zostáva i motív, keďže sa k nim zatiaľ nikto neprihlásil. Výbuchy v piatich mestách si podľa údajov agentúry AP vyžiadali životy štyroch Thajčanov; zranenia utrpeli desiatky ďalších ľudí vrátane 11 cudzincov, pochádzajúcich z Británie, Holandska, Nemecka, Rakúska a Talianska.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies