Straka: Páchateľ s delobuchom nebol členom Belasej šlachty

NETKY.SK • 27 November 2013, 17:00 • 2 min
Straka: Páchateľ s delobuchom nebol členom Belasej šlachty

BRATISLAVA - Páchateľ, ktorý hodil delobuch do sektoru hostí počas augustového corgoňligového zápasu medzi futbalistami Slovana Bratislava a MFK Ružomberok, nebol a nie je členom fanklubu Belasá šlachta. Na stredajšej tlačovej konferencii to uviedol PR riaditeľ bratislavského klubu Tomáš Straka.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal 18. augusta tohto roku po 21. hodine na nerizikovom futbalovom stretnutí na bratislavských Pasienkoch, keď v sektore ružomberských fanúšikov zaznel výbuch. Rozmetal dve plastové stoličky a zranil desať ľudí, medzi nimi deväťročné dievča a jeho 13-ročného brata. "Hneď po incidente sa na nás nakontaktoval fanklub Belasá šlachta, to znamená vedenie fanklubu. Ten ihneď po incidente odsúdil samotný čin páchateľa a jasne deklarovali, že sú presvedčení o tom, že nikto z nich to nebol," povedal na úvod Straka. "Dnes sa na nás opäť nakontaktovalo vedenie fanklubu. Chalani z Belasej šlachty na základe zverejnenej informácie o krstnom mene a iniciálach priezviska páchateľa a jeho veku pátrali vo svojej databáze členov. Nenašli však v databáze žiadnu zhodnú osobu, ktorá by mala rovnaké meno a vek. Ja so Stanislavom Kramaričom sme pred tromi rokmi boli vo vedení fanklubu Belasá šlachta, ktorý mal vtedy asi 1500 členov. Preverovali sme preto aj mená z minulosti, ale tam sme nenašli zhodu. Na základe toho môžeme povedať, že tento páchateľ nebol členom fanklubu Belasá šlachta."

Za výbuch pyrotechniky na zápase 6. kola slovenskej Corgoň ligy 2013/2014 má byť zodpovedný 20-ročný Tomáš P. z Bratislavy. Polícia ho 20. novembra obvinila zo všeobecného ohrozenia, za čo mu hrozí trest od desať do 15 rokov väzenia. "Presne tie informácie, ktoré majú médiá, že meno páchateľa je Tomáš P., máme aj my. My zatiaľ presnú identitu tohto človeka nepoznáme," rozhovoril sa technický riaditeľ belasých Zdeno Roman. "Nechceme ho však zatiaľ nazývať páchateľom, pretože momentálne je v pozícii obvineného, to znamená, že trestná činnosť mu ešte nebola dokázaná a to trestné konanie bude pokračovať ďalej. Takže k tomuto sa zatiaľ bližšie vyjadriť nevieme. Možno po skončení vyšetrovania a vznesení obžaloby, respektíve po ukončení súdneho procesu budeme vedieť zaujať stanovisko."

Technický riaditeľ Roman má na starosti organizáciu zápasov a bezpečnostné opatrenia na štadióne na Pasienkoch. Ako sám uviedol, belasí robili všetko preto, aby ich spolupráca viedla k úspešnému vyriešeniu celej kauzy. Policajti pri vyšetrovaní zistili, že ide o delobuch s obsahom 50 gramov pyrotechnickej nálože. Okrem poškodených policajti vypočuli 96 svedkov. "Už na tlačovej konferencii krátko po tom incidente sme prostredníctvom majiteľa deklarovali ochotu a plnú pripravenosť spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní a s orgánmi polície, ktoré sa podieľajú na odhaľovaní tohto incidentu. Už v ten prvý deň po incidente sme rozoberali zábery kamerového systému, kde sme sa spätne snažili nejakým spôsobom odhaliť buď tých ľudí, respektíve tú činnosť, ktorá sa konala pred samotným incidentom. Poskytli sme polícii celý kompletný videozáznam, ktorý si stiahla a pracovala s tým," konštatoval Roman. "To vyhodnocovanie zo strany polície pokračovalo v ďalšom období, kde sme takisto poskytovali súčinnosť. Mali sme napríklad dvakrát na štadióne rekonštrukciu tejto situácie, kde sme navodili atmosféru plného zasvietenia a polícia pracovala s údajmi, ktoré dovtedy získala, ale pre nás samozrejme neboli prístupné."     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies