Straka by rád v DAC predĺžil, verí v úspešnú jar

NETKY.SK • 17 December 2015, 14:14 • 2 min
Straka by rád v DAC predĺžil, verí v úspešnú jar

BRATISLAVA - Futbalisti Dunajskej Stredy prezimujú na 5. mieste tabuľky najvyššej slovenskej súťaže, na "bronzovú" Myjavu majú sedembodový odstup. Skúsený stredopoliar FC DAC 1904 Gábor Straka si myslí, že mužstvo môže ísť na jar vyššie v klasifikácii Fortuna ligy a uspieť aj v Slovnaft Cupe, kde nastúpi vo štvrťfinále proti MŠK Žilina.

slovakia

left justify in out

"V prvom rade musia byť všetci hráči zdraví. Potom sa budeme snažiť posunúť čo najvyššie v tabuľke a aj v pohári čo najďalej. Zatiaľ je však zbytočné premýšľať o finále Slovnaft Cupu, keďže na nás v najbližšom kole čaká mimoriadne náročný duel v Žiline. Najskôr musíme postúpiť, až potom môžeme myslieť na ďalšieho súpera," vyjadril sa v rozhovore na klubovom webe Gábor Straka, ktorý v piatok oslávi 34. narodeniny (nar. 18. decembra 1981).

 

"Myslím si, že v ligovej súťaži môže byť pre nás reálne tretie - štvrté miesto. Prví dvaja Trenčín a Slovan Bratislava sú už trochu viac vzdialení, ale do každého zápasu musíme ísť s tým, že ho chceme vyhrať. Dôležitý bude dobrý štart. Bolo by fajn zvíťaziť hneď v úvodnom jarnom kole v Myjave, čím by sme sa zároveň priblížili k tomuto protivníkovi. Následne na nás čakajú tri domáce duely (postupne proti Skalici, Ružomberku a Senici, pozn.), úspešný vstup do jari by mohol mužstvo poriadne naštartovať. Máme kvalitu na to, aby sme zabojovali o tretiu - štvrtú priečku. Iný cieľ ani nemôžeme mať."

 

V Dunajskej Strede sa nebránia účinkovaniu v pohárovej Európe. "Prečo nie? Myjava má pred nami sedembodový náskok, nie je to nereálna úloha. Bolo by veľké plus, ak by sa nám podarilo prinavrátiť do klubu európsku pohárovú súťaž, každý by sa potešil. Treba však ísť od zápasu k zápasu, v prvom kole vyhrať v Myjave a potom robiť krok za krokom."

 

Rodák z Dunajskej Stredy okrem DAC-u pôsobil v doterajšej kariére aj v Artmedii Petržalka, poľskom klube Ruch Chorzów i vo Veľkom Mederi. Na jeseň však mal zdravotné problémy a musel nútene pauzovať. "Do desiateho kola som nastúpil v každom zápase, potom som jedno stretnutie vynechal pre žlté karty. Následne ma odstavilo svalové zranenie: dostal som kŕč do zadného stehenného svalu a utvorila sa mi tam hrča. Poriadne sme ani nevedeli, v čom bol problém. V posledných piatich-šiestich kolách som pre zranenie vynechal viac stretnutí. Trénoval som len ľahko, nohu som musel nechať oddychovať. Koniec jesennej časti mi nevyšiel podľa predstáv. Najprv som mal hrču na jednej nohe a neskôr aj na druhej. Momentálne oddychujem a noha sa uzdravuje. Cítim to tak, že v januári už budem úplne fit," vyjadril sa Gábor Straka, ktorý má v FC DAC 1904 zmluvu do konca sezóny 2015/2016: "Veľmi rád by som v lete predĺžil kontrakt o ďalší rok, ale uvidíme, ako sa vydarí jar mne aj mužstvu. Je veľa ciest, ktorými sa môžem vybrať, zatiaľ hľadám tú správnu. Nie je to jednoduché a zatiaľ nechcem predbiehať. Myslím si, že život mi ukáže správnu cestu."

 

Zimná príprava sa v Dunajskej Strede začne v piatok 8. januára 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona