Štrajky v Británii ovplyvnia aj prevádzku na londýnskych letiskách

NETKY.SK • 10 Máj 2012, 11:48 • 2 min
Štrajky v Británii ovplyvnia aj prevádzku na londýnskych letiskách

trajky v Británii ovplyvnia aj prevádzku na londýnskych letiskách - Politika Tisícky policajtov mimo služby dnes pochodovali Londýnom na protest proti znižovaniu miezd a vládnym rozpočtovým škrtom. Desaťtisíce zamestnancov britskej verejnej správy dnes vs

slovakia

left justify in out

img

Tisícky policajtov mimo služby dnes pochodovali Londýnom na protest proti znižovaniu miezd a vládnym rozpočtovým škrtom. 
      Desaťtisíce zamestnancov britskej verejnej správy dnes vstúpili do štrajku na protest proti zmenám v dôchodkovom systéme, navrhovaným vládou. Vedenie odborov uviedlo, že proti schváleniu sporných reforiem protestuje dnes na 400.000 štátnych zamestnancov, pracovníkov pohraničnej kontroly, väzenskej správy a ďalších. 
      K štrajkujúcim sa pridali aj pracovníci pohraničnej kontroly na londýnskych letiskách Heathrow a Gatwick, kde cestujúcich varovali, aby rátali s možnými meškaniami. Britská pohraničná správa uviedla, že v snahe minimalizovať narušenie prevádzky využíva "vyškolených príležitostných zamestnancov".
      Policajti majú zakázané štrajkovať, ale ich odborový zväz informoval, že asi 20.000 policajtov, ktorí nie sú v službe, by sa podľa očakávania malo zúčastniť na pochode proti rozpočtovým škrtom. Tie podľa nich povedú k zrušeniu tisícov pracovných miest.
      Minister Francis Maude označil štrajk za márny, pretože nepovedie k obnoveniu rokovaní o dôchodkoch.
      Dnešný štrajk je tretím za uplynulých šesť mesiac, odkedy britská koaličná vláda na čele s konzervatívcami začala radikálne znižovať verejné výdavky s cieľom obmedziť zadlženosť krajiny.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona