Štrajkujúcich učiteľov podporil v Banskej Bystrici aj hokejista Michal Handzuš

NETKY.SK • 28 Január 2016, 06:34 • 2 min
Štrajkujúcich učiteľov podporil v Banskej Bystrici aj hokejista Michal Handzuš

BANSKÁ BYSTRICA – Štrajkujúci učitelia, verejnosť, ale i študenti prišli dnes popoludní do Záhrady – Centra nezávislej kultúry v Banskej Bystrici, aby diskutovali o tom, čo sa dnes deje v školstve. Učiteľov v Záhrade podporil aj slovenský hokejový reprezentant, Banskobystričan, Michal Handzuš. TASR informoval člen Iniciatívy banskobystrických učiteľov Ondrej Pastierik.

slovakia

left justify in out

Neformálna diskusia trvala viac ako tri hodiny a zúčastnilo sa na nej okolo 120 ľudí. "Nerozoberali sme iba témy týkajúce sa požiadaviek štrajkujúcich učiteľov, rodičia hovorili aj o bežných problémoch, ktoré majú, napríklad s autistickým dieťaťom a pomocou asistentov," priblížil Pastierik po skončení diskusie.

 

Ako dodal, na stretnutí boli učitelia zo siedmich zatvorených škôl v Banskej Bystrici, prišli aj z Detvy a obce Slovenská Ľupča. Na území mesta pod Urpínom dnes zostali zatvorené štyri základné školy (ZŠ), ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

 

Štrajkujúci učitelia zo ZŠ Ďumbierska dnes dopoludnia čítali deťom vo Verejnej knižnici Mikuláša Kováča. Nevyučovalo sa ani v ZŠ Radvanská. ZŠ Slobodného slovenského vysielača počas dnešného dňa dokázala zabezpečiť náhradný program pre obmedzený počet najmladších žiakov, t. j. deti prvého až tretieho ročníka.

 

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) neaktualizoval počet zatvorených stredných škôl, ktorých je zriaďovateľom. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa BBSK Michaela Piliarová, od pondelka (25.1.), kedy sa do štrajku z celkového počtu 60 zapojilo 14 stredných škôl v kraji, z toho sedem bolo zatvorených a na siedmich sa vyučovalo podľa osobitného režimu, nemajú zatiaľ žiadne nové informácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona