Štrajkujúci železničiari narušili dopravu v Londýne a okolí

NETKY.SK • 8 August 2016, 13:37 • 2 min
Štrajkujúci železničiari narušili dopravu v Londýne a okolí

LONDÝN - Státisíce ľudí, ktorí pravidelne dochádzajú do Londýna, čelia od dneška dôsledkom štrajku pracovníkov jednej z významných železničných spoločností v tomto regióne.

slovakia

left justify in out

Železničiari, ktorí slúžia na tratiach prevádzkovaných pod značkou Southern, prerušili prácu na päť dní, aby tak protestovali proti zámeru zaviesť vlaky bez sprievodcov, informovala agentúra AP.

Spoje Southern zabezpečujú osobnú dopravu medzi Londýnom a jeho južnými predmestiami. Jednodňové štrajky a iné výpadky zdôvodnené nedostatkom personálu narúšali premávku aj v uplynulých mesiacoch. Terajší štrajk je podľa stanice BBC najdlhším na britských železniciach od roku 1968. Premávka vlakov Southern je oproti bežnému cestovnému poriadku zabezpečovaná približne na 60 percent.

 

Generálny tajomník odborovej organizácie RMT Mick Cash vyhlásil, že zamýšľané zrušenie sprievodcov by malo vplyv na "bezpečnosť v týchto nebezpečne preplnených vlakoch".

Spoločnosť Govia Thameslink Railway, ktorá je prevádzkovateľom siete Southern, však podľa AP označila postup odborárov za "úplne neopodstatnený".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies