Štrajkujúci nitrianski učitelia spoločne darujú krv

NETKY.SK • 26 Január 2016, 12:59 • 2 min
Štrajkujúci nitrianski učitelia spoločne darujú krv

NITRA – Štrajk učiteľov využijú nitrianski učitelia na darovanie krvi v Národnej transfúznej stanici v Nitre. Učiteľská kvapka krvi sa uskutoční v piatok 29. januára o siedmej hodine.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na to, že nám vláda SR neumožňuje ani v tento deň podmienky, ktoré by priniesli väčšiu kvalitu do vzdelávania našich detí a neurobila potrebné kroky k zmene súčasnej situácie v školstve, urobíme aspoň my, učitelia, užitočný skutok pre našu spoločnosť a darujeme krv," informoval za Iniciatívu nitrianskych učiteľov Štefan Šimonov.

 

V stredu 27. januára sa v Trafačke uskutoční diskusné stretnutie učiteľov, rodičov a verejnosti. Témou diskusie bude objasnenie dôvodov štrajku a hľadanie riešení, ako zabezpečiť rovnaké podmienky pre žiakov v prístupe ku kvalitnému vzdelaniu. Diskusia učiteľov a verejnosti bude pokračovať aj o deň neskôr, vo štvrtok 28. januára v Martinuse v Centro Nitra. "Budeme diskutovať o slabých stránkach kontinuálneho vzdelávania a podelíme sa o naše skúsenosti," skonštatoval Štefanov.

 

O aktuálnych problémoch a dôvodoch štrajku budú hovoriť aj účastníci stretnutia materských škôl, ktoré sa uskutoční vo štvrtok v priestoroch Materskej školy vo Veľkom Záluží.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies