Štrajkujúci energetici na Cypre zaútočili na parlament

NETKY.SK • 24 Február 2014, 15:11 • 2 min
Štrajkujúci energetici na Cypre zaútočili na parlament

NIKÓZIA - Rozhnevaní pracovníci štátneho elektrárenského podniku na Cypre v pondelok ohadzovali parlament v Nikózii ovocím a kameňmi počas 12-hodinového štrajku vyhláseného na protest proti plánovanej privatizácii.

slovakia

left justify in out

K budove zamierili v čase, keď sa zákonodarcovia chystali prerokovať odštátnenie ich podniku AHK ako aj správy telekomunikačných zariadení a prístavov. Cyperská vláda prisľúbila schválenie príslušného zákona do 5. marca v rámci plnenia požiadaviek poskytovateľov medzinárodnej finančnej pomoci. Miestna tlačová agentúra CNA informovala o potýčkach medzi políciou a demonštrantami, ktorí sa pokúsili prelomiť zátarasy a dostať sa do priestorov parlamentu.

Privatizácia štátnych podnikov je súčasťou medzinárodného plánu záchrany Cyperskej ekonomiky postihnutej krízou. Elektrárne spravované AHK majú byť odštátnené do roku 2018.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies