Štrajkt pilotov Lufthansy si vynútil rušenie diaľkových letov

NETKY.SK • 8 September 2015, 09:35 • 2 min
Štrajkt pilotov Lufthansy si vynútil rušenie diaľkových letov

FRANKFURT NAD MOHANOM - Piloti nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa vstúpili dnes do ďalšieho zo série štrajkov, ktorí si vynútil zrušenie takmer polovice diaľkových letov.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters ide už o 13. štrajk pilotov za ostatných 18 mesiacov. Súčasný štrajk, ktorý sa začal o 08.00 SELČ, má trvať dva dni, ale odborári nevylúčili jeho predĺženie, resp. opakovanie v priebehu tohto alebo nasledujúcich týždňov.

 

Protestné zastavenie práce je súčasťou sporov okolo snáh vedenia spoločnosti o znižovanie nákladov a obmedzovania dôchodkových benefitov.

 

Dnes nenastúpili do práce piloti diaľkových a nákladných letov a v stredu majú vstúpiť do štrajku ich kolegovia z letov na krátke a stredne dlhé vzdialenosti a z nízkonákladových dcérskych aerolínií Germanwings.

 

Lufthansa musela dnes zrušiť 84 zo 170 letov z troch najväčších nemeckých letísk vo Frankfurte nad Mohanom, Mníchove a Düsseldorfe. V stredu sa počíta zo zrušením niekoľkých stoviek letov, ktorých zoznam má byť zverejnený ešte dnes.

 

Len tento rok prišla Lufthansa v dôsledku štrajkov o približne 100 miliónov eur. Nemecký národný letecký dopravca sa snaží znižovať prevádzkové náklady, aby mohol efektívne konkurovať európskym nízkonákladovým aerolíniám.

 

Mnohí piloti s tým nesúhlasia, lebo sa obávajú straty pracovných miest. Najnovší štrajk bol vyhlásený po tom, ako stroskotali rozhovory medzi vedením Lufthansy a odborovým zväzom pilotov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona