Štrajk zamestnancov v Grécku ochromil fungovanie letísk, škôl a nemocníc

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 11:08 • 2 min
Štrajk zamestnancov v Grécku ochromil fungovanie letísk, škôl a nemocníc

ATÉNY - Zamestnanci gréckeho verejného sektora vstúpili dnes do 24-hodinového štrajku, ktorý ochromil prevádzku letísk, škôl, nemocníc i štátnych médií. Štrajkujúci touto formou protestujú proti dôchodkovým a daňovým reformám, ktoré v rámci úsporných opatrení požadujú od Grécka medzinárodní veritelia.

slovakia

left justify in out

Do práce dnes nenastúpili ani letoví dispečeri, čo si vynútilo uzavretie medzinárodného letiska v Aténach a rušenie letov. Na školách sa nevyučuje a štátne nemocnice a záchranná služba fungujú len v núdzovom režime, uviedla agentúra AP.

 

 

Štrajk vyhlásili vplyvné odbory ADEDY, združujúce približne 500.000 zamestnancov verejného sektora a dôchodcov. Predáci ADEDY varovali, že po aktuálnom jednodňovom štrajku bude nasledovať 48-hodinový, ak vláda predloží sporné reformy na schválenie parlamentu.

 

Reforma dôchodkov by mala priniesť úspory 1,8 miliardy eur a ďalších 1,8 miliardy balík nepriamych daní, napríklad za tabakové výrobky a palivá. Medzinárodní veritelia podmieňujú poskytnutie nového - v poradí už tretieho - záchranného balíka ďalšími úspornými opatreniami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona