Štrajk zamestnancov aerolínií Aer Lingus ochromil hlavné letiská krajiny

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 17:29 • 2 min
Štrajk zamestnancov aerolínií Aer Lingus ochromil hlavné letiská krajiny

DUBLIN - Až 202 letov znemožnil 24-hodinový štrajk zamestnancov írskej leteckej spoločnosti Aer Lingus, pričom udalosť negatívne ovplyvnila dopravu na troch hlavných letiskách krajiny. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V spore medzi vedením aerolínií a odborovou organizáciou Impact, ktorá štrajk iniciovala, ide o požiadavku začleniť do pracovného plánu palubného personálu trojdňové pauzy medzi jednotlivými pracovnými fázami - ako to majú aj piloti.
     

Odboroví lídri argumentujú, že spoločnosť by mala palubnému personálu umožniť pracovný model pozostávajúci z piatich služobných dní a troch dní osobného voľna. Aer Lingus niekedy núti svojich zamestnancov pracovať šesť dní za sebou iba s jedným dňom voľna, tvrdia odbory.
     

Aerolínie zápasia s opakovanými hrozbami štrajku svojich v odboroch organizovaných zamestnancov na pozadí snáh vedenia spoločnosti konkurovať nízkorozpočtovému prepravcovi Ryanair, ktorý má momentálne vedúce postavenie na trhu.
     

Aer Lingus ponúkla približne 28.000 pasažierom, ktorých štrajk zastihol počas cesty, bezplatné vrátenie nákladov alebo náhradné termíny letov, podotýka agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies