Štrajk vo Volkswagene trvá: Odborári vyzvali vedenie VW SK na ďalšie rokovanie

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 09:07 • 2 min
Štrajk vo Volkswagene trvá: Odborári vyzvali vedenie VW SK na ďalšie rokovanie

BRATISLAVA - Moderné odbory Volkswagen (MOV) už vyzvali vedenie automobilky Volkswagen Slovakia (VW SK) na ďalšie rokovanie, na odpoveď čakajú. Štrajkujúci budú cez víkend doma, v plnej sile chcú v prípade neúspešného vyjednávania pokračovať v pondelok (26.6.).

slovakia

left justify in out

„Čo sa týka kolektívneho vyjednávania, určite sa nejako posunie dopredu, lebo obidve strany majú záujem rokovať. Trošku sme zmenili formu štrajku, aby nebol jednotvárny, takže ľudia budú cez víkend s rodinami, samozrejme, v štrajkovom režime. Ak by sme sa dohodli so zamestnávateľom, prišli by do práce,“ uviedol predseda MOV Zoroslav Smolinský pre TASR.

 

Ani niekoľko hodín trvajúce 13. kolo kolektívneho vyjednávania vo štvrtok (22.6.) neprinieslo dohodu medzi vedením automobilky a odbormi.

 

Keďže štrajkujúci zamestnanci sa vyjadrili, že odbory nemajú z tejto požiadavky upustiť, štrajk bude pokračovať aj dnes a môže aj cez víkend. 

 

„Dúfame, že pokračujúci štrajk nespôsobí ďalšie prehĺbenie straty dôvery koncernu, ktoré môže mať za následok negatívne dosahy na budúcnosť našej spoločnosti a stabilitu pracovných miest,“ povedala hovorkyňa VW SK Lucia Kovarovič Makayová.

 

„Ideme bojovať z plných síl, sme ochotní rokovať aj v noci. Ľudia sú odhodlaní štrajkovať aj budúci týždeň a dotiahnuť tento boj do úspešného konca,“ povedal bezprostredne pred rokovaním predseda Moderných odborov Volkswagen Zoroslav Smolinský.

 

„V záujme Volkswagenu Slovakia je aj naďalej dospieť čo najskôr k dohode akceptovateľnej pre obe strany,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.


Zamestnanci Volkswagen Slovakia vstúpili do ostrého neobmedzeného štrajku v utorok o šiestej ráno. Do štrajku išli odbory s celkovo dvanástimi požiadavkami, pričom tou hlavnou bolo zvýšenie tarifných miezd o 16 %. Po obnovení rokovaní odbory ani ich zamestnávateľ nekonkretizovali zmeny vo svojich požiadavkách, resp. ponuke.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies