Štrajk učiteľov: Zatvorených zostalo 58 škôl

NETKY.SK • 2 Február 2016, 10:43 • 2 min
Štrajk učiteľov: Zatvorených zostalo 58 škôl

BRATISLAVA - Počas dnešného štrajku je podľa informácií ministerstva školstva zatvorených 58 škôl, čo je z celkového počtu 6 724 škôl a školských zariadení 0,86 percenta. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová. Ministerstvo pritom vychádza z informácií o počte, ktoré im zaslali dnes do 9:00 okresné úrady v sídle kraja.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej hovorkyňa informuje, v Prešovskom kraji nie je zatvorená už ani jedna škola, v Košickom sú to štyri školy, v Trenčianskom tri školy. Najviac zatvorených škôl ostalo v Bratislavskom kraji - 19 a v Banskobystrickom, kde je zatvorených 12 škôl. V Trnavskom kraji ostalo zatvorených podľa ministerstva osem škôl, v Nitrianskom dve školy a v Žilinskom kraji 10 škôl.

 

Iniciatíva slovenských učiteľov na údaje ministerstva školstva už v predchádzajúcich dňoch reagovala tým, že podľa jej informácií sú školy denno-denne nútené písomne alebo telefonicky odpovedať na otázku, koľko učiteľov štrajkuje a či je škola zatvorená alebo nie. Orgány, ktoré prieskum robia, však podľa iniciatívy vôbec nezaujíma, či škola nepracuje v obmedzenom režime, hoci niektoré školy sa túto informáciu pokúšajú uviesť.

 

Okrem zatvorených škôl teda treba počítať aj so školami v obmedzenom režime, kde učitelia zabezpečujú len dozor nad najmladšími žiakmi, prípadne náhradný rozvrh pre niekoľko tried. Na internetovej stránke Iniciatívy slovenských učiteľov sa k štrajku dnes hlási 8 745 učiteľov zo 691 škôl. Vladimír Crmoman z Iniciatívy slovenských učiteľov v pondelok 1. februára povedal, že minister školstva aj predseda vlády zavádzajú, ak hovoria o dvoch percentách štrajkujúcich škôl. "Doteraz sa do štrajku zapojilo viac ako 850 škôl a viac ako 13 000 pedagogických a odborných zamestnancov, čo je vyše 12 percent učiteľov a 12 percent škôl," dodal Crmoman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona