Štrajk učiteľov prerušia dnes o 18:00

NETKY.SK • 28 November 2012, 12:07 • 2 min
Štrajk učiteľov prerušia dnes o 18:00

Štrajk učiteľov prerušia dnes o 18 00 - Politika Štrajk školských zamestnancov sa dnes o 18. 00 h preruší.

slovakia

left justify in out

img

Štrajk školských zamestnancov sa dnes o 18.00 h preruší. Rozhodol o tom dnes štrajkový výbor. „Dôvodom prerušenia celozväzového štrajku je, že predstavitelia vlády SR začali v utorok (27. 11.) rokovať so štrajkovým výborom o dôvodoch a cieľoch štrajku,“ zdôvodnil dnes líder školských odborárov Pavel Ondek.

O ďalšom postupe rozhodne mimoriadna rada zväzu, ktorá zasadne zrejme vo štvrtok (29. 11.). Odborári chcú aj naďalej rokovať s vládou, kedy sa uskutoční ďalšie stretnutie, zatiaľ nie je známe. Premiér Robert Fico (Smer-SD) po utorkovom (27. 11.) rokovaní vyhlásil, že k rozpracovanému memorandu sa majú odborári vyjadriť do budúcej stredy (5. 12.). "O termíne, do kedy bude prerušený štrajk, sa momentálne hovoriť nedá. Budeme vychádzať z aktuálnej situácie a vývoja, ktorý nás bude čakať," doplnil Ondek s tým, že vo štvrtok (29. 11.) by na školách malo začať riadne vyučovanie.

Premiér v utorok povedal, že s odborármi preberali rôzne návrhy. Konkretizovať ich nechcel. „Návrh, o ktorom dlhodobo hovoríme, považujeme za návrh, ktorý by mohol byť základnom dohody... Ak prídu ďalšie negatívne informácie, pokiaľ ide o makroekonomické ukazovatele, ani táto ponuka už možno nebude na stole,“ podčiarkol Fico. Vláda doteraz ponúkala odborárom päťpercentné zvýšenie platov v budúcom roku. Oni však návrh odmietli a naďalej žiadajú zvýšenie miezd o desať percent.

Štrajk školských zamestnancov odštartoval v pondelok (26. 11.). V prvý deň vyšli tisícky z nich do ulíc v Bratislave, Košiciach a v Banskej Bystrici. Väčšina škôl zostala zatvorená aj v utorok (27. 11.) a dnes, aj keď niektoré, najmä materské školy, obnovili prevádzku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies