Štrajk štátnych zamestnancov v Grécku potrvá do konca týždňa

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 09:46 • 2 min
Štrajk štátnych zamestnancov v Grécku potrvá do konca týždňa

ATÉNY - Grécka Konfederácia zväzov verejných zamestnancov (ADEDY) predĺžila v stredu štrajk štátnych zamestnancov do konca tohto týždňa.

slovakia

left justify in out

Pracovníci verejného sektora štrajkujú od pondelka na protest proti ďalším úsporným opatreniam potrebným na uvoľnenie medzinárodnej pomoci, ktoré zahŕňajú prepúšťanie v tomto sektore. Grécko by malo do jedného roku presunúť na nútenú dovolenku alebo prepustiť 12 500 štátnych zamestnancov vrátane pracovníkov škôl, polície, miestnych samospráv a ministerstiev. Vláda v utorok oznámila, že nútenú osemmesačnú dovolenku nariadila 4200 štátnym zamestnancom. Aténska mestská polícia, ktorej sa opatrenia taktiež týkajú, reagovala na rozhodnutie vlády okupáciou radničnej budovy v Aténach. ADEDY taktiež vyzvala na okupáciu vládnych budov, ktorá by sa mala konať v stredu a štvrtok.

Medzinárodní veritelia schválili v pondelok vyplatenie ďalších financií v sume 6,8 miliardy eur, ktoré krajinu zachránia pred platobnou neschopnosťou. Financie však Atény budú dostávať postupne v menších splátkach podmienených realizáciou reformných opatrení. Prvú splátku vo výške 2,5 mld. eur Grécko napríklad dostane iba vtedy, ak do 19. júla veriteľom dokáže, že to myslí vážne so znížením prezamestnanosti v štátnom sektore, ako aj s modernizáciou daňových predpisov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies