Štrajk spôsobil na frankfurtskom letisku chaos

NETKY.SK • 21 Február 2014, 17:42 • 2 min
Štrajk spôsobil na frankfurtskom letisku chaos

FRANKFURT - Štrajk bezpečnostných pracovníkov na letisku v nemeckom Frankfurte nad Mohanom viedol v piatok k chaosu.

slovakia

left justify in out

Na niekoľkých miestach kontroly pasažierov, ktoré ostali otvorené, sa vytvorili obrovské zhluky ľudí. Cestujúci chceli svoje lety napriek čakacím dobám v rozpätí troch a viac hodín ešte stihnúť. Sčasti štartovali lietadlá poloprázdne, pričom desiatky letov museli zrušiť. Na poludnie prestali fungovať všetky kontroly. Niektorým ľuďom prišlo v tlačenici zle a zasahovať museli lekári. Štrajk by mal trvať do 23:00.

Bezpečnostní pracovníci štrajkujú po výzve odborov v záujme zvýšenia svojich miezd. Podľa odborového združenia Verdi zamestnáva tretie najvyťaženejšie letisko v Európe 5000 ľudí dohliadajúcich na bezpečnosť, a tí si zaslúžia oveľa väčšie platy podobné tým v iných spolkových krajinách. Žiadajú pre nich 16 eur na hodinu, kým prevádzkovateľ letiska ponúka od 10 do 13. Inde sa mzda pohybuje na úrovni 15 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona