Štrajk prívržencov opozície ochromil hlavné mesto Nepálu

NETKY.SK • 13 Január 2015, 12:16 • 2 min
Štrajk prívržencov opozície ochromil hlavné mesto Nepálu

KÁTHMANDU - Život v nepálskej metropole Káthmandu dnes ochromil generálny štrajk, na ktorý vyzvali opozičné strany. Zatvorené zostali školy a finančné trhy a obmedzená bola doprava, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Štrajkom chcelo 30 opozičných strán protestovať proti zámeru vlády zverejniť na budúci týždeň návrh novej ústavy. Nepáči sa im, že k vypracovaniu návrhu neboli prizvané. Polícia v tejto súvislosti zadržala 71 opozičných aktivistov a voči demonštrantom zasiahla bambusovými obuškami.Protestujúci poškodili sedem autobusov a nákladných vozidiel, ktorých posádky sa odmietli zúčastniť na štrajku, ale vážne zranenia neboli hlásené.

      

Opozičné strany vyzvali na ďalší generálny štrajk, ktorý sa má uskutočniť 19. januára. Nepál zrušil v roku 2008 monarchiu, ale politické strany sa doteraz nedohodli na znení ústavy. Ústavodarné zhromaždenie zvolené v roku 2013 avizovalo, že jej návrh vypracuje do 22. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies