Štrajk pracovníkov londýnskeho metra pocítili milióny ľudí

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 15:07 • 2 min
Štrajk pracovníkov londýnskeho metra pocítili milióny ľudí

LONDÝN - Milióny cestujúcich v Londýne mali v utorok ťažkosti dostať sa do práce v dôsledku najnovšieho štrajku pracovníkov metra, ktorí protestujú proti plánovanému prepúšťaniu spojenému so zatvorením všetkých predajní cestovných lístkov.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťosemhodinová akcia sa začala ešte v pondelok o 21:30 miestneho času (22:30 SELČ) a prejavila sa obmedzením premávky na deviatich z 11 liniek metra. Tie pritom denne využíva na dochádzanie do práce okolo troch miliónov ľudí, ktorým sa dopravca snažil uľahčiť cestovanie posilnením autobusovej a riečnej dopravy. Niektorí z tisícov pracovníkov a dobrovoľníkov, ktorých nasadili do terénu, museli podľa zamestnávateľa sami prísť na pracovisko pešo alebo na bicykli. Britský premiér David Cameron postup odborárov opäť skritizoval, pričom označil za "neprijateľné, aby štrajk narúšal životy miliónov ľudí". Britská Federácia malých podnikov odhadla straty spôsobené štrajkom v sektore na 600 miliónov libier (729 mil. eur).

 

Prevádzkovateľ metra v britskej metropole tvrdí, že plánované zrušenie 950 pracovných miest je potrebné v záujme modernizácie systému a ročne ušetrí 50 miliónov libier (viac ako 60 milión eur). Prvý 48-hodinový štrajk sa uskutočnil ešte vo februári a spôsobil v britskej metropole chaos. Druhú februárovú akciu sa podarilo na poslednú chvíľu odvolať. Rokovania s odbormi však nepriniesli prelomovú dohodu. Ďalší štrajk je naplánovaný piateho mája a potrvá tri dni.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies