Štrajk pilotov Lufthansy znížil ročný zisk koncernu o 75 miliónov eur

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 17:41 • 2 min
Štrajk pilotov Lufthansy znížil ročný zisk koncernu o 75 miliónov eur

FRANKFURT NAD MOHANOM - Po trojdňovom štrajku pilotov nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa by sa mala jej aktivita takmer úplne normalizovať. Štrajk sa skončil o polnoci z piatka (4.4.) na sobotu. DPA informuje, že jej lietadlá by mali dnes uskutočniť takmer 1800 letov.

slovakia

left justify in out

Aerolínie podľa neoficiálnych údajov prišli počas protestu pilotov z odborového združenia Vereinigung Cockpit proti mzdovej politike koncernu o zisk takmer 75 miliónov eur. Ale do konca roka sa dá výpadok vyrovnať.
      

Avšak skoré vyriešenie mzdového konfliktu, do ktorého sa zapojilo 5400 pilotov, zatiaľ nie je na dohľad. Manažér Lufthansy Kay Kratky im v piatok neponúkol vylepšenú ponuku. Podľa neho má návrh na zvýšenie platov z minulého týždňa dostatočný potenciál na rokovanie s odborovým združením pilotov. Rokovanie partnerov by sa malo začať v nasledujúcich dňoch. 
      

Piloti žiadajú v tomto a v nasledujúcom roku zvýšiť platy o 10 % a nerealizovať zámer, aby sa hranica ich odchodu do dôchodku zvýšila zo súčasných 55 na 60 rokov. V súčasnosti je priemerný plat pilotov Lufthansy podľa nemeckej spravodajskej televízie N24 takmer 180.000 eur ročne. 
      

V piatok sa neuskutočnili stovky letov Lufthansy s cestujúcimi, spoločností Germanwings a Lufthansa Cargo. Za tri dni muselo vedenie leteckého koncernu zrušiť 3800 letov a koncern neposkytol dopravu 425.000 zákazníkom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona