Štrajk pilotov donútil Lufthansu zrušiť polovicu diaľkových letov

NETKY.SK • 4 December 2014, 18:45 • 2 min
Štrajk pilotov donútil Lufthansu zrušiť polovicu diaľkových letov

FRANKFURT - Druhý štrajk pilotov nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa za posledný týždeň spôsobil dnes zrušenie približne polovice plánovaných diaľkových letov spoločnosti, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Piloti protestujú proti zmenám v programe predčasného odchodu do dôchodku. Štrajk od 3.00 h do 23.59 h SEČ prišiel po tom, ako odborová organizácia pilotov s názvom Kokpit odmietla v stredu návrh Lufthansy na vyjednávanie.
     

Protestná akcia pilotov si od Lufthansy vyžiadala zrušenie 37 diaľkových letov a šiestich nákladných letov práve v dôležitom období predvianočného cestovania.
     

Štrajk nasledoval deň po tom, ako Lufthansa oznámila plány posilniť prevádzku svojich lacných letov, keďže čelí tvrdej konkurencii zo strany nízkonákladových leteckých spoločností, ako sú Ryanair a easyJet, či nových aerolínií z Blízkeho východu vrátane spoločností Etihad, Emirates alebo Qatar.
     

Dnešný štrajk pilotov je tento rok už desiaty a je reakciou na plány Lufthansy zvýšiť vek odchodu pilotov do dôchodku z 55 na 60 rokov.
     

Prerušované štrajky zamestnancov donútili Lufthansu a jej dcérske spoločnosti zrušiť od apríla už 6000 letov.
     

Lufthansa musela v dôsledku štrajku pilotov v pondelok a v utorok zrušiť približne 1350 letov, čiže polovicu plánovaných letov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies