Štrajk personálu spôsobil Lufthanse miliónové škody

NETKY.SK • 3 September 2012, 06:57 • 2 min
Štrajk personálu spôsobil Lufthanse miliónové škody

Štrajk personálu spôsobil Lufthanse miliónové škody - Doprava Štrajk členov palubného personálu nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa, pre ktorý sa takmer úplne zastavila prevádzka na letisku vo Frankfurte nad Mohanom, spôsobil aerolíniám miliónové škod

slovakia

left justify in out

imgŠtrajk členov palubného personálu nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa, pre ktorý sa takmer úplne zastavila prevádzka na letisku vo Frankfurte nad Mohanom, spôsobil aerolíniám miliónové škody.
      A aj po skončení štrajku sa situácia neupokojila. Odborový zväz UFO, ktorý zastupuje personál Lufthansy, plánuje ďalšie štrajky, aj keď zatiaľ nespresnil, kedy k nim dôjde.
      "Ďalší štrajk príde dosť rýchlo," povedal hovorca odborárov.
      Chaos na letisku vo Frankfurte nad Mohanom, ktoré je tretím najrušnejším letiskom v Európe, skomplikoval situáciu aj iným leteckým spoločnostiam. Tento významný dopravný uzol v Nemecku totiž zablokovali odstavené lietadlá.
      Odborári sa nevedia dohodnúť s vedením spoločnosti. Žiadajú zvýšenie platov palubného personálu o 5 %, zatiaľ čo Lufthansa ponúka len o 3,5 %. Nepáči sa im tiež, že aerolínie sa snažia zredukovať svoje náklady najímaním väčšieho počtu dočasných zamestnancov.
      Vedenie Lufthansy a odborári sa už 13 mesiacov pokúšajú nájsť kompromis, ale zatiaľ bez výsledku. Firma vyzvala predstaviteľov UFO, aby sa vrátili k rokovaciemu stolu.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona