Štrajk palubného personálu spoločnosti Lufthansa sa začne v piatok

NETKY.SK • 30 August 2012, 06:47 • 2 min
Štrajk palubného personálu spoločnosti Lufthansa sa začne v piatok

Štrajk palubného personálu spoločnosti Lufthansa sa začne v piatok - Doprava Palubný personál nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa vstúpi do štrajku v piatok (31. 8.

slovakia

left justify in out

imgPalubný personál nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa vstúpi do štrajku v piatok (31.8.), oznámila na svojej internetovej stránke odborová organizácia palubného personálu UFO. Ako dodala, počíta s tým, že spor s Lufthansou bude trvať veľmi dlhý čas.
      Letecká spoločnosť informovala, že sa bude snažiť dôsledky štrajku minimalizovať využitím členov palubného personálu, ktorí nie sú v UFO, alebo stiahnutím zamestnancov z iných divízií. UFO však zastupuje väčšinu členov palubného personálu, ktorých má Lufthansa okolo 19.000.
      Nemecká letecká spoločnosť, ktorá denne vypraví 1850 letov, rokuje s odbormi už 13 mesiacov o zvýšení miezd palubného personálu, zatiaľ sa však nedohodli. Odbory žiadajú po troch rokoch zmrazenia platov rast minimálne o 5 %, vedenie Lufthansy ale tvrdí, že v súčasných podmienkach je to príliš vysoký rast. Zatiaľ ponúklo palubnému personálu zvýšenie miezd o 3,5 %.
      Odborári okrem toho požadujú ukončenie najímania dočasných zamestnancov, čo je však Lufthansa ochotná urobiť iba na určitý čas, nie natrvalo. Ako dôvod uviedla nevyhnutnosť znížiť náklady, keďže musí zápasiť so zvyšovaním cien pohonných látok a rastúcim tlakom nízkonákladových aerolínií.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona