Štrajk palubného personálu Lufthansy v Mníchove sa o polnoci skončil

NETKY.SK • 5 September 2012, 06:56 • 2 min
Štrajk palubného personálu Lufthansy v Mníchove sa o polnoci skončil

Štrajk palubného personálu Lufthansy v Mníchove sa o polnoci skončil - Doprava Utorňajší štrajk palubného personálu nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa, do ktorého sa postupne zapojili letiská v Berlíne, Frankfurte a Mníchove, sa o polnoci v Mníchove

slovakia

left justify in out

imgUtorňajší štrajk palubného personálu nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa, do ktorého sa postupne zapojili letiská v Berlíne, Frankfurte a Mníchove, sa o polnoci v Mníchove skončil. Oznámila to predsedníčka odborového zväzu Ufo Nicoley Baubliesová. Upozornila, že v piatok bude palubný personál Lufthansy štrajkovať v celom Nemecku od prvej minúty po polnoci až do 24. hodiny.
      Utorňajší štrajk zasiahol vyše 43.000 cestujúcich, ktorým boli zrušené alebo preložené ich lety. Lufthansa a jej cestujúci pocítili druhú vlnu štrajkov výraznejšie, ako prvý štrajk v piatok, kedy bolo zrušených 190 letov. Iba vo Frankfurte zrušili 217 štartov či pristátí. Vypadla polovica leteckých spojov krátkeho a stredného doletu a každý tretí medzikontinentálny let Lufthansy.
      Polovicu letov musela Lufthansa zrušiť aj v Berlíne.
      Na druhom najväčšom nemeckom letisku v Mníchove zrušili najmenej 100 letov. Keďže sa tam štrajk začal popoludní a skončil až o polnoci, treba rátať s výpadkami v leteckých spojoch Lufthansy aj dnes, pretože lietadlá a ich posádky nie sú tam, kde by mali byť, informovala letecká spoločnosť. Finančné straty zo štrajku dosiahli milióny eur.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies