Štrajk nemeckých rušňovodičov bude stáť DB vyše 100 mil. eur

NETKY.SK • 9 November 2014, 14:07 • 2 min
Štrajk nemeckých rušňovodičov bude stáť DB vyše 100 mil. eur

FRANKFURT - Štrajk nemeckých rušňovodičov bude stáť nemeckú železničnú spoločnosť Deutsche Bahn (DB) viac než 100 mil. eur. Vyhlásil to v sobotu šéf spoločnosti Rüdiger Grube pre noviny Bild am Sonntag.

slovakia

left justify in out

"Škody zatiaľ presiahli hranicu 100 mil. eur a to bude mať ekvivalentný vplyv na naše celoročné výsledky,“ povedal Grube. "Nehovoriac o poškodení imidžu a strate dôvery,“ dodal.

 

DB denne prepraví 5,5 mil. pasažierov. Zároveň jedna pätina prepravovaného nákladu v Nemecku ide po železnici. Analytici očakávajú, že štrajk dlhší než tri dni by znamenal škody vo výške do 100 mil. eur, ak by výrobné linky v krajine museli zastať pre nedostatok zásob.

 

Odborový zväz nemeckých rušňovodičov (GDL) chcel štrajkom dosiahnuť zvýšenie platov o päť percent ako aj skrátenie pracovného času z 39 na 37 hodín týždenne. Zväz GDL zastupuje zhruba 20 tis. zo 196 tis. zamestnancov železníc. GDL už v piatok avizoval ukončenie štrajku v sobotu, pričom pôvodne bol naplánovaný do pondelka. Štrajk sa začal v stredu. V nedeľu sa v Nemecku konajú oslavy 25. výročia pádu Berlínskeho múru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona