Štrajk manipulátorov s batožinou ochromil chod bruselského letiska

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 11:29 • 2 min
Štrajk manipulátorov s batožinou ochromil chod bruselského letiska

BRUSEL- Belgické národné letisko v Bruseli dnes naznačilo oneskorenie a rušenie niektorých letov. Dôvodom je štrajk zamestnancov spoločnosti Swissport, ktorá má na starosti manipuláciu s batožinou pre väčšinu leteckých spoločností pristávajúcich v Bruseli, vrátane spoločnosti Brussel Airlines. Uviedla dnes tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

K zrušeným letom už došlo v prípade nemeckej spoločnosti Lufthansa, uviedol hovorca bruselského letiska Jan Van der Cruysse. Podľa jeho slov by rušenie letov malo postihnúť najmä európske krátke lety. Lety na dlhú trasu a medzikontinentálne spoje by mali zostať zachované, pre štrajk sa však predpokladá ich meškanie. 

Pasažieri z lietadiel, ktoré už pristáli v Bruseli, boli vyzvaní, aby nečakali v priestoroch letiska, ani v prípade, ak sa im nepodarilo vyzdvihnúť ich batožinu. Cestujúci bez batožiny musia vyplniť špeciálny formulár na internetovej stránke leteckých spoločností a uviesť adresu, na ktorú im v najbližších dňoch doručia omeškanú batožinu.

Štrajk zamestnancov z oddelenia batožín sa začal už v nedeľu (12.5.) večer. Odbory, ktoré stoja za organizovaním, štrajku, svoj počin odôvodňujú nedostatkom personálu a konfrontačným postojom spoločnosti Swissport voči svojim zamestnancom.

Riaditeľ spoločnosti Swissport Marcel Buelens v nedeľu večer pre belgické médiá uviedol, že odborári pôvodne súhlasili s dvojtýždňovým obdobím bez štrajkov, počas ktorého mali pokračovať rokovania medzi vedením spoločnosti a odbormi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona