Štrajk letových posádok Lufthansy dnes postihne 113-tisíc cestujúcich

NETKY.SK • 9 November 2015, 11:55 • 2 min
Štrajk letových posádok Lufthansy dnes postihne 113-tisíc cestujúcich

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa oznámila, že dnešný celodenný štrajk letových posádok na troch nemeckých letiskách postihne približne 113.000 cestujúcich, keďže aerolínie sú nútené zrušiť 929 domácich a medzinárodných letov. Štrajk zvolala odborová organizácia UFO, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Odbory UFO (Nezávislá organizácia palubných sprievodcov), zastupujúce letové posádky, zvolali nadnes všetkých členov do štrajku, ktorý má trvať od 04.30 h SEČ do 23.00 h SEČ na letiskách vo Frankfurte nad Mohanom a v Düsseldorfe a až do 24.00 h SEČ v Mníchove.


Odbory UFO začali so štrajkami v piatok 6. novembra a podľa očakávania majú trvať celý týždeň, pričom budú rotovať po rôznych letiskách, hoci v nedeľu bola v štrajku prestávka.


Odborová organizácia chce štrajkom zabezpečiť pre 19.000 svojich členov výhodné finančné podmienky v prípade, že odídu do predčasného dôchodku. Odbory vedú širší spor o kolektívnej zmluve s Lufthansou, ktorá sa pokúša znížiť náklady.


Celá štrajková akcia sa týka letov pod značkou samotnej Lufthansy, nie však iných aerolínií patriacich do tejto skupiny ako napríklad Eurowings, Germanwings, Swiss Airlines a Austrian Airlines.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies