Štrajk francúzskych železničiarov pokračuje tretím dňom

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 13:58 • 2 min
Štrajk francúzskych železničiarov pokračuje tretím dňom

PARÍŽ - Vo Francúzsku v piatok už tretím dňom pokračuje štrajk železničiarov, ktorý môže pokračovať až do budúceho týždňa.

slovakia

left justify in out

Odstávka železničnej dopravy si už vynútila aj presunutie záverečných skúšok na viacerých školách. Prezident Francois Hollande odborárov vyzval, aby protestnú akciu okamžite prerušili. "To neznamená, že dialóg nemôže pokračovať. Ale je čas, aby sa táto akcia ukončila," uviedol počas návštevy Andorry.

 

V dôsledku protestu vo štvrtok nevypravili polovicu pravidelných spojov, čo predstavuje v prípade francúzskych dráh jedny z najhorších výpadkov za posledné roky. Francúzske železničiarske odbory od vlády požadujú, aby upustila od zámeru spojiť štátneho dopravcu SNCF a správcu železničnej siete RFF formou holdingu pri zachovaní oboch podnikov ako samostatných subjektov. Uprednostňujú totiž úplné zlúčenie do jediného podniku, aký existoval v krajine do roku 1997. Vláda by tiež podľa nich mala na seba prevziať dlhy železníc dosahujúce 40 miliárd eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona