Štrajk francúzskych železničiarov narušil premávku vlakov po celej krajine

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 15:39 • 2 min
Štrajk francúzskych železničiarov narušil premávku vlakov po celej krajine

PARÍŽ - Štrajk zamestnancov francúzskych štátnych železníc spôsobil dnes vážne narušenie premávky vlakov po celej krajine. Na mnohých trasách došlo k rušeniu spojov a spomaleniu prepravy ľudí dochádzajúcich do práce, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Francúzska štátna železničná spoločnosť SNCF uviedla, že polovica vysokorýchlostných vlakov v krajine nepremáva. SNCF dodala, že v Paríži nepremáva polovica všetkých vlakových spojov.


Spoločnosť Eurostar, ktorá prevádzkuje vysokorýchlostné železničné spojenie medzi Londýnom a francúzskymi i ďalšími mestami, informovala, že jej spoje premávajú bezo zmien a štrajk ich nezasiahol.

 

Spoločnosť Thalys, ktorá prevádzkuje rýchlovlaky medzi Francúzskom, Belgickom a Nemeckom, však upozornila svojich zákazníkov, aby rátali s určitým narušením premávky. Dnešný štrajk vyplýva zo sporu medzi zamestnancami a vedením SNCF o počet odpracovaných hodín, nadčasy či odstupné, doplnila AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona