Štrajk bezpečnostného personálu na letisku v Barcelone spôsobuje dlhé rady a chaos

NETKY.SK • 4 August 2017, 11:54 • 2 min
Štrajk bezpečnostného personálu na letisku v Barcelone spôsobuje dlhé rady a chaos

BARCELONA - Pracovníci bezpečnosti kontrolujúci príručnú batožinu na letisku v španielskej Barcelone začali dnes čiastočný štrajk.

slovakia

left justify in out

Cestujúcim preto hrozí, že sa na jednom z najobľúbenejších letísk Európy budú vytvárať rady a nastane zmätok.

 

Opakujúce sa hodinové štrajkové prestávky sa začali dnes a majú pokračovať aj v nedeľu 6. augusta a v pondelok 7. augusta, práve počas jedného z najrušnejších víkendov letnej dovolenkovej sezóny v Španielsku.

 

Hodinové štrajky boli zvolané po tom, čo zlyhali rokovania o ukončení sporu so súkromnou spoločnosťou Eulen, ktorá riadi služby na barcelonskom letisku El Prat.

 

Španielsky úrad pre správu letísk AENA uviedol, že počas prvej štrajkovej hodiny museli pasažieri stáť v rade 40 minút, kým prešli bezpečnostnou kontrolou, ale po skončení štrajku sa čakanie skrátilo na 20 minút.

 

Cestujúci odlietajúci z Barcelony museli pre spomínaný spor v posledných týždňoch znášať dlhé čakania, kým sa dostali do odletového terminálu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies