Strade Bianche sa chce dostať do kalendára WorldTour

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 13:56 • 2 min
Strade Bianche sa chce dostať do kalendára WorldTour

RÍM - Organizátori talianskych jednodňových cyklistických pretekov Strade Bianche si pre budúci rok pýtajú najvyššiu licenciu WorldTour.

slovakia

left justify in out

"Podali sme žiadosť na UCI. Dostali sme odpoveď, že sa nachádzame na užšom zozname, dúfame, že budeme súčasťou WorldTour. Myslíme si, že Strade Bianche má všetko potrebné, aby sa z nej stala jedna z najväčších klasík na svete," povedal šéf organizátorskej spoločnosti RCS Sport Mauro Vegni, ktorý chce začleniť do kalendára WorldTour aj preteky Okolo Abú Zabí.

RCS Sport okrem týchto dvoch podujatí organizuje aj Tirreno-Adriatico, Miláno-San Remo a Giro d'Italia - všetky sú súčasťou WorldTour. Spoločnosť má na starosti fungovanie aj menších podujatí ako napríklad Okolo Lombardska, Miláno-Turín či Okolo Dubaja.

Minulý týždeň Medzinárodná cyklistická únia informovala, že o licenciu WorldTour pre rok 2017 požiadalo 21 kandidátov zo štyroch kontinentov. Väčšina z nich už je súčasťou elitného kalendára. Tento rok má štatút WorldTour 27 pretekov, ale francúzska spoločnosť ASO, organizujúca napríklad najväčšie preteky na svete Tour de France, chce z tohto zoznamu vystúpiť. ASO okrem TdF usporadúva aj iné preteky WT Paríž-Roubaix, Liége-Bastogne-Liége, Valónsky šíp, Paríž-Nice, Critérium du Dauphiné či Vuelta a Espaňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies