Strachová berie rastový hormón, má to schválené lekármi

NETKY.SK • 16 Január 2014, 11:59 • 2 min
Strachová berie rastový hormón, má to schválené lekármi

FLACHAU - Telo českej slalomárky Šárky Strachovej (28) produkuje málo rastového hormónu, a tak sa lekári rozhodli dostať ho do nej umelou formou.

slovakia

left justify in out

Tím bronzovej medailistky zo ZOH vo Vancouveri poslal žiadosť o výnimku a Svetová antidopingová agentúra súhlasila. Od nového roka si majsterka sveta z Aare 2007 denne injekčne aplikuje hormón do nohy, ruky aj brucha. Strachovej sa pri problémoch s nádorom pred dvoma rokmi vážne poškodila hypofýza, ktorá prestala produkovať rastový hormón. Pre vrcholového športovca to znamená oslabenie schopnosti podávať plnohodnotné výkony a tiež dlhšiu regeneráciu po pretekoch. Strachová už rok čaká na umiestnenie v prvej desiatke v slalome Svetového pohára. V utorok v rakúskom Flachau veľmi túžila po dobrom umiestnení, no napokon jej dve jazdy stačili len na 15. miesto.

"Pri dlhších slalomoch mi dochádza energia a potom to vyzerá, že idem opatrne a neriskujem. Stále som sa cítila akoby viac unavená, hoci kondičná príprava bola v lete veľmi kvalitná. Preto sme požiadali o výnimku pre rastový hormón. Sama som prekvapená, akú rýchlu pozitívnu odpoveď som dostala," cituje najlepšiu českú slalomárku Strachovú portál idnes.cz. "Nie je to žiadny doping. Všetko mám lekármi podložené a schválené. Výnimku mám stanovenú na určité množstvo. Nemôžem si dovoliť prepáliť to a pomáhať si zakázaným spôsobom," dodala Strachová, ktorá najväčšie úspechy na svahoch žala pod rodným priezviskom Záhrobská. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies