Stovky žien vo Venezuele demonštrovali počas Dňa matiek proti násiliu v krajine

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 07:26 • 2 min
Stovky žien vo Venezuele demonštrovali počas Dňa matiek proti násiliu v krajine

CARACAS - Stovky žien vo Venezuele pri príležitosti Dňa matiek vyzvali na ukončenie násilia voči protivládnym demonštrantom zo strany bezpečnostných síl.

slovakia

left justify in out

Účastníčky demonštrácie pochodovali v nedeľu k sídlu Národnej gardy v metropole Caracas."Takto to nemôže pokračovať. Vojak, skloň svoju zbraň, nechaj nás prejsť a budeš uvítaný láskou a porozumením," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré pred jednou zo zábran prečítala herečka Caterina Valentinová.

 

V uplynulých týždňoch prišlo v juhoamerickej krajine pri zrážkach medzi bezpečnostnými silami, stúpencami opozície a prívržencami vlády o život najmenej 39 ľudí, približne 800 ďalších utrpelo zranenia.

 

Minister obrany Vladimir Padrino vyhlásil, že bezpečnostné sily stoja na strane matiek. "Prijmite v tento deň moje úprimné blahoželanie za neúnavnú prácu, ktorú robíte pre ľudstvo," uviedol vo vyhlásení.

 

Tisíce ľudí už týždne vo Venezuele vychádzajú do ulíc, aby protestovali proti socialistickej vláde prezidenta Nicolása Madura. Opozícia ho obviňuje z autoritárskeho vládnutia. Prezident naopak hovorí o sprisahaní konzervatívcov so zahraničím.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies