Stovky zberateľských predmetov k Hviezdnym vojnám pôjdu do dražby

NETKY.SK • 18 November 2015, 15:15 • 2 min
Stovky zberateľských predmetov k Hviezdnym vojnám pôjdu do dražby

BRATISLAVA - Viac ako šesťsto zberateľských kúskov, ktoré spája filmová sága Hviezdne vojny, pôjde po prvý raz do dražby v aukčnom dome Sotheby's. Aukcia sa uskutoční 11. decembra, teda krátko pred svetovou premiérou očakávanej siedmej epizódy, ktorú naplánovali o tri dni neskôr.

slovakia

left justify in out

Predmety pochádzajú zo zbierky japonského dizajnéra a podnikateľa Tomoakiho Nagaa. Ide o figúrky postáv, repliky heliem Dartha Vadera, podpísané svetelné meče, plagáty či pohár na sušienky s motívom Jabbu Hutta. V ponuke je aj figúrka Lukea Skywalkera, ktorú stiahli z predaja, pretože predstavovala riziko pre deti. Na svete je len 20 potvrdených kusov tejto hračky. Najhodnotnejšími sú zasa dve sady mincí, ktoré vyrábali len na špeciálnu požiadavku. Organizátori dražby očakávajú, že vynesú po 25-tisíc až 35-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 23,4-tisíc až 32,8-tisíc eur).


"Od chvíle, čo Hviezdne vojny prišli do kín v roku 1977, stal sa z nich jedinečný kultúrny fenomén inšpirujúci zberateľov z celého sveta," uviedli zástupcovia aukčného domu v tlačovej správe. Záujemcovia a záujemkyne sa o jednotlivé predmety budú môcť uchádzať prostredníctvom internetu. Spomínanú siedmu epizódu s podnázvom Sila sa prebúdza uvedú do slovenských kín 17. decembra.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona