Stovky utečencov v austrálskom tábore požiadali o asistovanú samovraždu

NETKY.SK • 10 December 2015, 09:51 • 2 min
Stovky utečencov v austrálskom tábore požiadali o asistovanú samovraždu

SYDNEY – Stovky migrantov v austrálskom detenčnom centre požiadali o asistovanú samovraždu. Centrum na ostrove Manus je momentálne domovom pre asi 900 žiadateľov o azyl, ktorý sa do Austrálie dostali loďou. Asi 600 z nich sa pod žiadosť podpísalo.

slovakia

left justify in out

Utečenci si dokonca sami navrhli aj spôsob smrti. Navrhujú, aby ich „nabrala na palubu námorná loď a vyhodila do oceánu, alebo plynovú komoru, alebo injekciu s jedom.“

 

V liste ďalej píšu:

 

„Predtým sme žiadali o pomoc, ale nedostali sme žiadnu odpoveď. Zistili sme, že medzi nami a odpadom nie je žiaden rozdiel. Sme iba otroci, ktorí žijú v pekelných podmienkach. Jediným rozdielom je, že stojíme peniaze austrálskych daňových poplatcov.

 

Denne v Manuse umierame, každý deň sme doslova týraní a traumatizovaní a na svete nie je žiadna bezpečná krajina, ktorá by nám poskytla pomoc."

 

img

 

Ostrov sa nachádza neďaleko Papuy Novej Guinei, a dostal sa pod paľbu kritiky po tom, čo v minulosti odtiaľ vyhodili troch strážnikov, ktorých obvinili zo znásilnenia.

 

Odporcovia prijímania utečencov tvrdia, že im niekto poradili, aby sa takýmto extrémnym spôsobom dožadovali svojich práv.

 

Utečenec Mahmud, ktorý sa pod list podpísal však tvrdí, že to myslia vážne:

 

„Posledný trend hovorí o tom, že žiadna krajina na planéte nás neprijme. Doslova nás týrajú a traumatizujú s ich systémom. Keď sme zistili, že nám to budú robiť stále a stále budeme mať skúsenosti so smrťou, tak prečo ich nepožiadať, aby nás popravili?“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies