Stovky ľudí v Louisiane symbolicky pochovali hurikán Katrina

NETKY.SK • 30 August 2010, 08:01 • 2 min
Stovky ľudí v Louisiane symbolicky pochovali hurikán Katrina

Stovky ľudí v Louisiane symbolicky pochovali hurikán Katrina

slovakia

left justify in out

img

Stovky smútiacich ľudí sa v sobotu zúčastnili na symbolickom pohrebe hurikánu Katrina v meste Chalmette v americkej Louisiane, informovala v noci nadnes tlačová agentúra AP.
      Do kovovošedej rakvy hádzali ľudia, mnohí so slzami, odkazy, pohľadnice a listy. Jedno dieťa napísalo do listu červenou ceruzkou: "Choď od nás preč."
      V inom lístku sa zas spomínala jedna z 1800 obetí hurikánu: "Odpočívaj v pokoji, Gloria, vždy ťa budem milovať." Pohrebný obrad pripravil kostol, ktorý bol pred piatimi rokmi zatopený ako skoro všetko vo farnosti St. Bernard.
      Keď sa rakva nakoniec zatvorila, ľudia tlieskali. Arcibiskup Gregory M. Aymond povedal, že bol na mnohých pohreboch, ale prvý raz počul potlesk pri zatvorení rakvy.
      Podujatie v Chalmette, neďaleko New Orleansu, bolo jedným z mnohých, plánovaných pri príležitosti piateho výročia hurikánu Katrina. Hurikán zničil New Orleans, južnú Louisianu a pobrežie Mexického zálivu v štáte Mississippi.
      Americký prezident Barack Obama v nedeľu (miestneho času) vystúpi na univerzite v New Orleans (Xavier University), ktorá bola zaplavená rovnako ako 80 percent mesta.
      Mesto New Orleans si hurikán pripomenie pôsobivou ceremóniou, spojenou s vyzváňaním zvonov na tamojšej slávnej katedrále a sviečkovou spomienkou za obete.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies