Stovky thajských zdravotníkov sa nakazili koronavírusom napriek dvom dávkam čínskej vakcíny Sinovac

NETKY.SK • 11 Júl 2021, 16:32 • 2 min
Stovky thajských zdravotníkov sa nakazili koronavírusom napriek dvom dávkam čínskej vakcíny Sinovac

BANGKOK - Thajské ministerstvo zdravotníctva v nedeľu informovalo, že viac ako 600 zdravotníkov, ktorí dostali dve dávky čínskej vakcíny Sinovac, sa nakazilo koronavírusom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Z 677 348 zdravotníckych pracovníkov, ktorí dostali dve dávky Sinovac, bolo nakazených 618 osôb, ukázali to údaje ministerstva zdravotníctva od apríla do júla. Zomrela zdravotná sestra a ďalší zdravotník je v kritickom stave.

 

img

 

Prečítajte si: Tokio hlási rekordný nárast infikovaných. V Paríži sa taktiež začína zvyšovať počet nakazených, no aj tak otvárajú nočné kluby

 

Odborníci odporučili tretiu dávku na zvýšenie imunity u rizikových zdravotníkov. „Pôjde o inú vakcínu, buď o vektorovú vakcínu AstraZeneca, alebo o vakcínu mRNA, ktorú Thajsko v blízkej budúcnosti dostane,“ uviedol vedúci pracovníkov vyšší zdravotnícky pracovník Sopon Iamsirithawon s tým, že toto odporúčanie sa bude zvažovať v pondelok.

 

Podobný článok: Pfizer požiada regulačné úrady USA, aby povolili posilňujúcu tretiu dávku vakcíny



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies