Stovky textilných tovární uzavreli pre protesty

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 18:40 • 2 min
Stovky textilných tovární uzavreli pre protesty

DHÁKA - Stovky bangladéšskych textilných tovární po celej krajine v utorok zavrelo svoje brány. Dôvodom sú protesty ich zamestnancov, ktoré vypukli v súvislosti s minulomesačným zrútením závodu na spracovanie a výrobu odevov. Katastrofa si vyžiadala viac ako 1100 obetí.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo záchranárske práce v zrútenej továrni v meste Savar neďaleko Dháky stále pokračujú, v blízkom priemyselnom parku Ašulia zastavili výrobu. Z "bezpečnostných dôvodov" o tom rozhodol bangladéšsky zväz združujúci výrobcov textilu. Zamestnanci tiež požadujú zvýšenie miezd, ktoré nedosahujú ani 40 eur mesačne. Ku katastrofe v osemposchodovej budove spoločnosti Rana Plaza na výrobu odevov prišlo ešte v apríli. V súvislosti s nešťastím už zatkli najmenej 12 osôb. Vyšetrovatelia oznámili, že zrútenie továrenskej budovy bolo pravdepodobne dôsledkom chvenia elektrických generátorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies