Stovky pracovníkov Amazonu prestali pracovať

NETKY.SK • 19 September 2013, 19:00 • 2 min
Stovky pracovníkov Amazonu prestali pracovať

BERLÍN - Stovky pracovníkov známeho internetového obchodu Amazon vo štvrtok ohlásili trojdňový štrajk za lepšie mzdy. Viac ako 300 zamestnancov ráno zastavilo prácu v dvoch logistických centrách v mestách Bad Hersfeld a Lipsko, kde dokopy pracuje okolo 5000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Zamestnanci takto vyjadrujú nespokojnosť s pracovnými podmienkami, ktoré sa na rokovaniach medzi odbormi a manažmentom stále nepodarilo vyriešiť. Odbory dlhé mesiace žiadajú zvýšenia platov pre 9000 zamestnancov na nemeckých pobočkách Amazonu, no jeho vedenie to odmieta. Pracovníci Amazonu už v tejto veci demonštrovali v letných mesiacoch. S príchodom Vianoc však môže spoločnosť štrajkové akcie zamestnancov vážne pocítiť.

Nemecký Amazon od februára čelí veľkému škandálu, keď na verejnosť prenikol dokument zobrazujúci šikanovanie jeho pracovníkov pochádzajúcich z juhu Európy zamestnancami ochranky, ktorých značka oblečenia je spájaná s prívržencami neonacizmu. Spoločnosť reagovala zmenou bezpečnostnej služby. Amazon vznikol v roku 1994 v americkom Seattli a svoje pobočky má v deviatich krajinách sveta. V súčasnosti je najväčším internetovým obchodom na svete a predáva široký sortiment tovaru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies