Stovky moslimov prišli pred sídlo premiéra

NETKY.SK • 9 Február 2015, 14:48 • 2 min
Stovky moslimov prišli pred sídlo premiéra

LONDÝN - Stovky moslimov sa v nedeľu zhromaždili pred sídlom britského premiéra Davida Camerona, kam prišli vyjadriť nespokojnosť so zverejnením karikatúr islamského proroka Mohameda francúzskym týždenníkom Charlie Hebdo.

slovakia

left justify in out

Dav niesol transparenty s heslami ako Charlie a továreň na zneužívanie, Milujeme proroka Mohameda viac ako svoje životy či Urážanie nie je sloboda. Organizátori akcie zároveň odovzdali úradu premiéra petíciu so stotisíc podpismi britských moslimov odsudzujúcu poburujúce kresby ako "urážku noriem civilizovanej spoločnosti".

 

Väčšina britských médií v rámci všeobecnej solidarity s dvanástimi obeťami januárového útoku na parížsku redakciu Charlie Hebdo nenasledovala príklad iných európskych printových médií a jeho karikatúry Mohameda nezverejnila. V Británii žijú takmer tri milióny moslimov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies